• New Era logo

NEW ERA

geplaatst in: xCap nieuws | 0

Het succesverhaal van New Era begint bijna 100 jaar geleden in de US toen Ehrhardt Koch wat geld leende bij zijn familie om een bedrijfje te starten. Hij begon in Buffelo, samen met 14 medewerkers, met de productie van petten. In de beginjaren maakte New Era niet zozeer sport caps maar meer de newsy caps die toen in de mode waren. Deze newsy caps zijn flat caps die ook wel bekend zijn als newsboy cap of Poor Boy Cap. In deze tijd (de jaren 20 van de vorige eeuw) bestonden er nog nauwelijks baseball caps.

In de jaren daarna werd baseball echter steeds populairder. En New Era speelde daar in 1932 op in speciale sport caps te produceren. De Cleveland Indians lieten een eigen club cap ontwerpen door New Era. Daarnaast produceerden ze ook veel caps voor andere merken.

Na 1945 bracht New Era de snapback op de markt. Een cap die aan de achterzijde verstelbaar is en daardoor “one size” is. Dit was een succesvolle zet en zorgde voor een forse groei van het bedrijf. Steeds meer baseball teams gingen New Era caps dragen. En er werden steeds meer variaties en modellen op de markt gebracht.

In de jaren 80 en 90 verbrede New Era de aandacht van alleen baseball naar andere sporten zoals golf en tennis. Daarnaast leverden ze steeds vaker caps voor speciale evenementen. Het gebruik van de New Era caps in films en door hiphop groepen zorgde voor verdere populariteit.

Nu, in 2016 is New Era nog steeds een topmerk op het gebied van caps! New Era is nog steeds trendy. Wij van xcap houden daarom van New Era.

Zie hier onze xcap collectie.