Zomer 2024: petten en hoeden bij zon en regen

geplaatst in: Nieuws, xCap nieuws | 0

Heerlijk! Het is weer zomer.

De Nederlandse zomer is een tijd van zon, festivals en kilometerslange stranden. Volgens het klimaatgemiddelde over de periode 1994-2023 kunnen we in juni, juli en augustus rekenen op een gemiddelde dagtemperatuur van 23 graden. Op 23 dagen stijgt de temperatuur zelfs naar een zomerse 25 graden of meer, en op 5 dagen wordt de tropische 30 graden behaald. De zon schijnt gemiddeld zo’n 7 uur per dag (bijna 40% van de daglichtperiode) in de zomer. Regen hoort er ook bij, maar het regent slechts 5% van de tijd. Kortom, een aangename zomer dus om actief te zijn en te genieten van het buitenleven! 🌞🏖️

Wat zijn voorbeelden van leuke zomer activiteiten in Nederland?

1. Wandelen in de natuur. De zomer is de meest uitgelezen tijd om er lekker op uit te trekken in de natuur. Naar één van de vele mooie bosgebieden of naar het strand. Natuurmonumenten heeft een Top 10 wandelroutes van Nederland, samengesteld door bezoekers. Uiteraard mogen daar klassiekers als de Veluwezoom-Posbank, de Sint-Pietersberg bij Maastricht en de Kaapse Bossen bij Doorn niet ontbreken. Maar ook misschien minder bekende wandelingen zoals de Wandelroute Lusthof de Haeck bij de Nieuwkoopse Plassen en het het vennenlandschap van Huis ter Heide staan in deze lijst.

Staatsbosbeheer heeft ook een lijst met mooie wandelroutes. Deze zogenaamde ‘boswachterpaden‘. Dit zijn de favoriete routes van de boswachters van Staatsbosbeheer. Daarbij kom je op plekjes die je normaal snel zou missen. Zo kun je wandelen langs de slingerende beekjes en hooilanden met bijzondere flora in de omgeving van Assen (boswachterpad Deurzerdiep). Of in de Oostvaardersplassen op zoek naar de konikpaarden (Boswachterspad ‘t Lange pad).

Wandelroutes zomer 2024
Wandelroutes zomer 2024 – Foto van Kevin (Flickr)

 

2. Naar strand en zee. De Hollandse kust is prachtig. Heerlijk wandelen in de afwisselende duinen, relaxen op het strand of een frisse duik in de branding. De ANWB heeft een top 10 van stranden in Nederland. “Geheime” tip: wil je de drukte van Scheveningen of Zandvoort vermijden, ga dan eens naar Hargen aan Zee. Dit strand ligt dichtbij Schoorl en het is er nog rustig en de omgeving is groen. Maar ook in de buurt van grote steden kun je soms nog (relatieve) rust vinden. Zo is Kijkduin dicht bij Den Haag, maar een stuk rustiger dan Scheveningen.

Stand zee en duinen zomer 2024
Stand zee en duinen zomer 2024 – Foto van oatsy40 (Flickr)

 

3. Padel: Probeer deze nieuwe sport uit! Padel wordt wekelijks op verschillende plekken in Nederland gespeeld. Het is ideaal voor alle niveaus en vooral gezellig. Tip: op sites als Social Deal heb je regelmatig aanbiedingen in het hele land. Zo kun je het goedkoop een keer uitproberen.

4. E-chopper tour: Elke provincie in Nederland is mooi en heeft unieke bezienswaardigheden Verken ons land eens met een elektrische snorfiets. Ook hier worden op bijvoorbeeld Social Deal (Nee, we zijn niet verbonden aan Social Deal ;)) leuke aanbiedingen gedaan.

5. Fietstochten: Toch liever zelf trappen? Gelijk heb je. Nederland is natuurlijk het fietsland bij uitstek. Goede fietspaden. Duidelijk aangegeven fietsroutes. De ANWB heeft een top 10 met mooiste fietsroutes van Nederland. Bijvoorbeeld een fietstocht langs de Hunebedden in Drenthe, langs de mooie buitenplaatsen van de Vecht of langs de bloembollen en duinen bij Lisse. Maar je kunt ook zelf je route samenstellen met het prachtige fietsknooppunten systeem. Kijk op de website van de Fietsersbond.

Fietstochten en fietsroutes zomer 2024
Fietstochten en fietsroutes zomer 2024 – Deze foto is van Kitty Terwolbeck (Flickr)

 

6. Artis Zoomeravonden: Bezoek Artis op zaterdagavonden tot september. Een dierentuin ‘s avonds bezoeken is een unieke ervaring, met live muziek en extra activiteiten. Zie de website van Artis voor meer informatie.

7. Legoland Nederland (Scheveningen). Bewonder kunstwerken gemaakt door Lego-masters en bouw zelf!  Bouwen, spelen en leren met het hele gezin! Zie de website van Legoland Nederland.

Legoland Nederland zomer 2024
Legoland Nederland zomer 2024 – Foto van Bill Ward (Flickr)

 

8. Blotevoetenpad. Een leuke zomeractiviteit, zeker met kinderen, is het wandelen van een blotevoetenpad. Op blote voeten wandelen zorgt voor een direct contact met de natuur. Er zijn steeds meer blotevoetenpaden in Nederland. Er is niet echt één website met een totaaloverzicht. Dus google op ‘blotevoetenpad’ + de omgeving waar je wil wandelen is het beste. Neem een handdoek mee om je voeten weer droog te kunnen maken.

Blotevoetenpad wandeling zomer 2024
Blotevoetenpad wandeling – Foto van Jorah Mormont (Flickr)

 

Heerlijk naar buiten dus. Maar wel met een goede voorbereiding. Met de juiste hoofddeksel ben je beschermd tegen felle zonnestralen. Maar bij wisselvallig weer wil je graag droog blijven bij een buitje. Hier een paar suggesties.

 

Het Pink Kids Mayo Bucket hoedje van 80% biologisch katoen. Dit vrolijke zomerhoedje heeft een goede UV-bescherming van UPF 50+.

Pink Kids Mayo Bucket hoedje
Pink Kids Mayo Bucket hoedje

 

De Nomad Cap Recycled is een olijfkleurige pet. De gebogen klep en de flap aan de achterkant zorgen voor een goede bescherming van het gezicht en de nek tegen felle zon.

Nomad Cap Recycled met bescherming nek
Nomad Cap Recycled

 

De Cordy Cap, met zijn bruine ribstof, is één van onze meest populaire zomer petten. Zowel bij mannen als vrouwen. Hij is ook verkrijgbaar in het wit.

Cordy Cap - pet van bruine corduroy ribstof
Cordy Cap – pet van bruine corduroy ribstof

 

Wordt het een wisselvallige dag met kans op regen? Met de makkelijk mee te nemen Outdoor pet Techno Flap Cap Recycled blijf je droog.

Outdoor pet Techno Flap Cap Recycled
Outdoor pet Techno Flap Cap Recycled

 

De Marbella Sun is de perfecte hoed voor een dagje strand. Deze stijlvolle zomerse hoed heeft een brede rand waardoor hij optimaal beschermd tegen de zon.

Marbella Sun hoed met brede rand
Marbella Sun hoed met brede rand

 

De zomer is ook de tijd van festivals en leuke evenementen. Dan maak je je outfit compleet met de handgemaakte Festival Trilby hoed. Een leuk comfortabel strohoedje voor zowel mannen als vrouwen.

Handgemaakte Festival Trilby vrouw
Handgemaakte Festival Trilby vrouw
handgemaakte festival trilby hoed
handgemaakte festival trilby hoed – man

Uiteraard zijn dit maar een paar voorbeelden uit onze xCap collectie hoeden en petten. Wat je ook gaat doen deze zomer, we wensen je heel veel plezier en ontspanning!