Fairtrade mondkapjes van biologisch katoen

geplaatst in: Nieuws, Opvallende media berichten, xCap nieuws | 0
Fairtrade biologisch katoenen mondkapje
Fairtrade biologisch katoenen mondkapje

In deze bijzondere corona tijden hebben we besloten onze collectie van hoeden, petten en mutsen tijdelijk uit te breiden met mondkapjes. Ons idee was: als je toch mondkapjes wilt of moet dragen, dan het liefst Fairtrade mondkapjes van biologisch katoen. Er worden op dit moment enorme hoeveelheden mondkapjes gebruikt. En via Fairtrade draag je in ieder geval bij aan goede arbeidsomstandigheden van de werknemers die ze maken.

 

En ze zijn ook van 100% biologisch katoen. Geproduceerd zonder schadelijke chemicaliën. Ademend en huidvriendelijk.

Zie de productpagina Fairtrade mondkapjes van biologisch katoen om ze te bestellen.

Katoen wordt sowieso gezien als het meest geschikte materiaal voor mondkapjes. Citaat van nos.nl: “Katoen is het meest geschikte materiaal, zegt het ministerie van Volksgezondheid nu.”

Katoen is de natuurlijke vezel van de katoenplant. Het is slijtvast en geschikt om vaak op hoge temperaturen te wassen. Het is licht en huidvriendelijk.

Fairtrade-gruener-knopf

 

Deze Fairtrade mondkapjes van biologisch katoen hebben het Fairtrade label en het Duitse Grüner Knopf label.

 

Een mondkapje kost 8.80. Bij vijftig mondkapjes (of een veelvoud daarvan) zijn ze een stuk goedkoper: 4 euro per stuk.

 

Mondkapje 100% katoen
Mondkapje 100% katoen

 

Je kunt ook kiezen voor een setje van drie 100% katoenen mondkapjes. Voor veel mensen is drie een geschikt aantal: twee mondkapjes bij je terwijl er één in de was zit.

Goede pasvorm, want je kunt kiezen voor maat S (kinderen, jongeren en mensen met een smal gezicht) en maat M (volwassenen).

Deze mondkapjes zijn er in vier kleuren: rood, wit, zwart en navy.

 

 

Wasbaar mondmasker
Wasbaar mondmasker

Ook de hiernaast afgebeelde mondkapjes zijn sterk en duurzaam en daardoor geschikt voor  industrieel wassen, wasdrogers en strijken.

Verkrijgbaar in lichtblauw, wit en zwart.

Meer informatie op de productpagina van dit mondkapje.

 

 

 

 

3 laags katoenen mondmaskers
3 laags katoenen mondmaskers

 

Deze drie laags mondmaskers vormen zich mooi naar je gezicht. Ook deze zijn van katoen en ademend.

Verkrijgbaar in maar liefst tien verschillende kleuren. Van bordeaux rood tot khaki. Van blauw tot rood

Meer informatie op de productpagina van deze 3 laags katoenen mondmaskers.

 

 

Heb je grotere hoeveelheden mondkapjes nodig? Vanaf vijftig mondkapjes kunnen we een aanzienlijk lagere prijs rekenen. Kijk doorveel eens op onze pagina mondkapjes groothandel prijzen.

 

 

 

Achtergrondinformatie mondkapjes:

In de meeste publiek toegankelijke binnenruimtes in Nederland wordt het gebruik van mondkapjes dringend geadviseerd.  Zoals bijvoorbeeld in supermarkten, gemeentehuizen en musea. In het openbaar vervoer is het dragen van mondkapjes verplicht. Mogelijk wordt het in de eerder genoemde publieke binnenruimtes ook verplicht. Maar daarvoor moet eerst het wettelijk kader geregeld zijn. Het mondkapjesadvies geldt voor kinderen boven de 13 jaar.

Maar in vergelijking met veel andere landen is er in Nederland een lange discussie over nut en noodzaak van mondkapjes aan voorafgegaan. Sinds eind april maakt is het in Duitsland bijvoorbeeld al verplicht mondmaskers te  in het openbaar vervoer. Nederland volgde in 6 mei. Sindsdien kunnen er ook boetes uitgedeeld worden als mensen geen mondkapjes dragen in het OV. En vanaf 11 mei is het voor alle KLM-passagiers hetzelfde verplicht gesteld.

In Nederland heeft het RIVM er altijd op gewezen dat het gebruik van niet medische mondkapjes kan leiden tot schijnveiligheid. Mensen zouden zich “onkwetsbaar”  kunnen wanen en bijvoorbeeld minder afstand  houden. Er is onderzoek naar dit gedrag gedaan, maar dat geeft geen uitsluitsel. Van Dissel blijft er ook op wijzen dat de kwaliteit van de mondkapjes en het juist gebruik cruciaal is.

De Amerikaanse corona-adviseur Anthony Fauci adviseerde van Dissel eind september (Nieuwsuur) : “Ik zou hem vragen te kijken naar de snel toenemende hoeveelheid data over het belang en de effectiviteit van gezichtsmaskers”

Met de toenemende corona besmettingscijfers vanaf september, laaide ook de discussie over mondkapjes weer in alle hevigheid op. Hierdoor werd de druk op het kabinet zo groot dat het niet anders kon dan in navolging van veel andere landen, mondkapjes een belangrijkere rol geven in het bestrijden van dit virus. Het mondkapje is een aanvulling op de basisregels. Ook met mondkapje op moet je 1,5 meter afstand houden tot anderen. Ook al is de bijdrage misschien klein, op dit moment is het standpunt “alle beetjes helpen”.

Meer informatie over mondkapjes en het juiste gebruikt ervan op Rijksoverheid.nl.