Wat doe je op je hoofd bij dit wisselende weer? Muts, pet of hoed?

geplaatst in: Caps, xCap nieuws | 0

Van enkele graden vorst tot regenbuien. Van storm tot relatief warm weer. Het weerbeeld is nogal wisselend de afgelopen tijd.

Het weerbeeld kan in deze tijd van het jaar inderdaad nogal wisselend zijn. Er zijn verschillende factoren die hierbij een rol spelen, zoals de luchtdruk, de windrichting en de temperatuur. Het KNMI geeft aan dat er de komende dagen weer wolkenvelden en regen worden verwacht, met in de nachten plaatselijk lichte vorst.

Over de afgelopen weken is het weerbeeld wereldwijd best extreem geweest. Waarschijnlijk deels door toeval, maar in de toekomst krijgen wel waarschijnlijk wel steeds vaker te maken met extreem weer. Dat komt doordat kronkels in de straalstroom langer op een bepaalde plek blijven liggen. Daardoor krijgen we langere periodes met hetzelfde weer, bijvoorbeeld langdurige droogte of hitte.  Ook zullen er zwaardere plensbuien zijn.

En hoe gaat het in de lente en zomer van 2024 verder met het weer? Dat is helaas erg onvoorspelbaar, dus het is moeilijk om precies te zeggen wat we kunnen verwachten. Maar volgens Weeronline is er een grote kans dat we de meteorologische lente warm afsluiten en als de warmste berekeningen uitkomen kunnen we de eerste zomerse dagen met maxima van 25 graden noteren. (De kans op zomerse temperaturen is zo’n 20 procent).

En hoe warm het deze zomer wordt is helemaal moeilijk te voorspellen, want… verder weg. Wel is het zo dat onze zomers steeds warmen worden. De maximumtemperatuur ligt volgens Weeronline in de zomer gemiddeld over de periode 1991-2020 op 22,3 graden, terwijl dit over de periode 1951-1980 nog 20,7 graden was. Door deze opwarming komt het gemakkelijker tot zomerse dagen dan halverwege de vorige eeuw.

Overigens vallen die temperaturen in Nederland nog wel mee. In Spanje is voor het eerst (voor zover bekend) in januari een temperatuur van 30 graden gemeten. “Voor het eerst werd het daarmee in Europa tropisch warm in januari”, zegt meteoroloog Maurice Middendorp van Buienradar bij RTL Nieuws.  Hoewel niet in januari werd het de afgelopen jaren in Spanje al regelmatig warmer dan 45 graden ☀️.

Tja, dat schrijven we terwijl hier de regen hard tegen het raam tikt🌧️.

Hoe dan ook: een hoofddeksel kan een stijlvolle en praktische toevoeging zijn aan je outfit, afhankelijk van de gelegenheid en het weer. In deze tijd van het jaar, wanneer het koud en winderig kan zijn, zijn er verschillende opties die je kunt overwegen. Een wollen muts of beanie is een klassieke keuze die je hoofd en oren warm houdt.

Zachte voering van de Marshmallow Sundae muts
De Marshmallow Sundae muts heeft een fijne voering
Als je op zoek bent naar iets dat meer bescherming biedt tegen de wind, dan is een pet een goede optie. Bij guur weer zit je met de Polartherm pet bijvoorbeeld goed.

Warme Polartherm pet met nek- en oorbescherming
Warme Polartherm pet met nek- en oorbescherming
Een hoed kan ook een stijlvolle keuze zijn, vooral als je iets stijlvoller gekleed wil zijn. Een fedora of panamahoed kan bijvoorbeeld een goede keuze zijn.

Street Style Bruin Blauw
Street Style Bruin Blauw
Street Style Denim Blauw
Street Style Denim Blauw
Street Style Bruin
Street Style Bruin

Onthoud dat het belangrijk is om een hoofddeksel te kiezen dat past bij je persoonlijke stijl en de gelegenheid. Ga je buiten op avontuur, dan kan een stoere Ranger hoed, die je beschermd tegen zon en regen, iets voor je zijn.

Expert Kiwi Ranger Hat
Expert Kiwi Ranger Hat

Veel plezier met het vinden van het perfecte hoofddeksel bij het weertype! 🎩 Oh ja, en als je accessoires nodig hebt, vergeet dan niet bij onze handschoenen of sjaals te kijken. Of kijk eens in onze nieuwe tassen afdeling voor stijlvolle en praktische rugzakken, sport tassen, messenger bags en laptop tassen.