• Tips bevroren autoruit

Tips voor een bevroren autoruit

geplaatst in: Caps | 0

 

Het is met deze vorst een feit: voor je s-ochtends weg kunt moeten eerst je bevroren autoruiten ijsvrij gemaakt worden. Die bevroren autoruit schoon maken is natuurlijk heel belangrijk voor de veiligheid. De politie deelt daarnaast ook flinke boetes uit als je ruit onvoldoende schoon is: 230 euro, die kan oplopen tot 370 euro als het zicht nog minder is.

 

 

1. Kleed je warm aan met handschoenen en muts

Allereerst: zorg dat je warm genoeg aangekleed bent. Dat maakt het klusje al een stuk minder onaangenaam. Zorg goed voor jezelf. Warme handschoenen en een lekkere muts zijn essentieel.

 

2. Geen heet water

Eerst iets wat je niet moet doen. Gebruik geen heet water om de voorruit te ontdooien. Er is een grote kans dat het  temperatuurverschil tussen het water en de ruit zo groot is dat de ruit knapt of barst.

 

 

3. Ontdooispray

Een ontdooispray kan een prima hulpmiddel zijn. Gebruik wel alleen officiële sprays en geen zelf gefabriceerde brouwsels. Daar staan genoeg recepten voor op internet. Maar de samenstelling van sommigen kan schadelijk zijn voor de rubbers van de autoruit. Daarnaast kun je je natuurlijk wel voorstellen dat ruitenontdooier niet al te best is voor de laklaag van je auto. Werk daarom secuur en zorg dat het alleen op de ruit komt. Denk er ook aan dat er een “blubberachtige massa” op je ruit ontstaat, en dat je daarom naast een ruitenkrabber misschien ook een raamtrekker nodig hebt om de boel schoon te maken. Ontdooispray kun je bijvoorbeeld kopen bij de Hema of online bij bol.com.

 

4.  Bedek de ruit

Wees voorbereid: bedek de ruit. Je hebt er als je thuis komt misschien geen zin in, maar het scheelt je in de ochtend weer een hoop tijd en ergernis. Dus maak er een gewoonte van om bij thuiskomst de autoruit te bedekken met een hoes, anti-ijsdeken, mat of stuk karton. Gebruik geen krantenpapier, want dit kan aankoeken als het bevriest.

 

 

5. Goede krabber

Vaak gebruik je jaren achter dezelfde ruitenkrabber. Want hoe vaak komt het nu voor dat het vriest? En toch kan zo’n oude krabber, als hij iets beschadigd is, voor krasjes op je ruit zorgen. Bovendien werkt het gewoon een stuk minder makkelijk. Gun jezelf dus een nieuwe ijskrabber!

 

Het klinkt flauw, maar uit deze tips blijkt wel dat “aandacht” het belangrijkste is. Even eraan denken bij thuiskomst de autoruit te bedekken, even de moeite nemen een goede ijskrabber en ontdooispray te kopen. En de moeite nemen om je warm genoeg aan te kleden met goede handschoenen en muts.

 

Veel plezier deze winter!