‘Siberische kou’, sneeuw en vorst

geplaatst in: Caps, Nieuws, xCap nieuws | 0

Het is begin februari en Nederland maakt zich klaar voor ‘Siberische kou’, sneeuw en vorst. Zou het echt gebeuren? Sleetje rijden, schaatsen en sneeuwpoppen maken? Wij bij xCap hopen het!

 

De temperatuur duikt zaterdag 6 februari al onder nul. En de volgende dag kan de gevoelstemperatuur al heel koud worden. IJskoud zelfs. Er kan een pak sneeuw vallen. 15 tot 20 centimeter sneeuw in combinatie met flinke wind kan voor sneeuwduinen zorgen.

Wind Beanie: €7.99

 

Beanie met pompom€14.99

Laten we een aantal media berichten over het winterweer bekijken:

‘Siberische kou’ en sneeuw op komst, schaatsen kunnen uit het vet” weet het Algemeen Dagblad te melden. Interessant is dat de verwachting is dat het dagen ook overdag blijft vriezen. Deze ijsdagen zullen ervoor zorgen dat de kans ook een mooie ijslaag om te kunnen schaatsen snel toeneemt.

RTL Nieuws schrijft dat het midden van het land in eerste instantie de meeste sneeuw kan verwachten.

Ook interessant is het artikel op Editie NL, waarin kou-instructeur Myron Jacobs vertelt dat je je lichaam het best goed kunt voorbereiden op de lage temperaturen die eraan komen. “accepteer dat je de kou voelt.

De Gelderlander heeft tien tips om ook je huis tegen de kou te wapenen. Praktische zaken die je inderdaad niet moet vergeten bij vorst, zoals je buitenkraantje aftappen.

Ook op sociale media is het weer trending topic. #sneeuw is trending op twitter. Een paar voorbeelden van mensen die al voorpret hebben.

Sommigen zijn al voorbereid op het ruimen van de sneeuw:

Weet je nog niet wat voor sneeuwpop je wil maken? Hier wat goede inspiratie!

Kindermuts-gebreid-kabelpatroon-grijs-kleine foto
Kindermuts gebreid kabelpatroon Cable Knit: €14.95
Kinder-muts-blauw-Bobble-Beanie kleine foto
Kindermuts Bobble Beanie: €14.99

 

Nog een slee kopen wordt al moeilijk, blijkt uit verschillende berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *