Herfst, voorlopig zonder typisch herfstweer

geplaatst in: Caps, Opvallende media berichten, xCap nieuws | 0

De Telegraaf schreef (29-8-2022): “typisch herfstweer hoeven we voorlopig niet te verwachten”.

Want ook al is de metereologische herfst al in zicht (die begint donderdag 1 september) het blijft voorlopig warm en droog weer. In het binnenland wordt het nog steeds makkelijk 27 graden.

eikels herfst illustratie tekening

Overigens zieĀ  je al wel eikels en bladeren op de grond liggen. Maar dat heeft in veel gevallen meer te maken met de droogte van de afgelopen zomer. Veel eikels die op de grond vallen zijn ook kleiner en groener dan normaal.

Ondanks het voorlopig warme weer kijken we vastĀ  vooruit. Naar de regenachtige winderige herfst dagen die er ongetwijfeld ook aankomen. Of de dagen met wisselvallig weer: dan weer zonnig, en dan weer een buitje.

regenachtige herfst dag illustratie
regenachtige herfst dag

 

Laten we eens een paar voorbeelden bekijken van geschikte hoeden, petten en caps voor dergelijke herfst dagen.

Cargo bucket herfst hoed

De Cargo bucket is zo’n fijn herfst hoedje. Hij beschermt tegen een regenbuitje, maar ook tegen zon met zijn UPF50+ factor. Hij is met een elastiek verstelbaar en daardoor makkelijk op maat te maken. Een band aan de binnenzijde zorgt voor extra draagcomfort. Een leuk en betaalbaar herfst hoedje. Verkrijgbaar in meerdere kleuren.

 

Cordy cap in herfstkleuren

 

Als je uren in de regen loopt met zo’n cap gemaakt van ribstof, dan is dat misschien op een gegeven moment wel minder geschikt. Maar ja.. de Cordy cap heeft zulke lekkere herfst kleuren. Overigens kan hij prima tegen een regenbuitje en zal hij je hoofd dan droog houden. Maar als je heel lang in flinke regen loopt zal die ribstof een flinke tijd moeten drogen.

Hurricane herfst cap

De naam zegt het al: de Hurricane Cap is een stoere pet waarmee je klaar bent voor een herfstdag met flinke wind. Gemaakt van gewassen katoen met een vintage / gebruikt uiterlijk.

Platte pet Gatsby voor de herfst

Stijlvol de herfst in met de blauw grijze platte pet Gatsby. Comfortabel en licht. Katoenen voering. Verstelbaar met een riempje. Een echte herfstmode accessoire